Translate

tirsdag 1. januar 2013

Konturene av en drømmeferie!

I planleggingsfasen av denne turen har vi begge kommet med ønsker og tanker om hva vi oppleve. Etter hvert har ting begynt å utkrystallisere seg litt. Vi har skjønt at vi ikke kan rekke over HELE Italia på de tre ukene vi har til rådighet, så vi har bestemt oss for å holde oss nord i Italia, fortrinnsvis i Toscana-området, og vil nok i denne omgang ikke komme oss lengre sør enn til Siena.

Avreise Trøndelag vil bli fredag 21.juni, og den første uken vil vi oppholde oss i Cinqe Terra-området og få med oss Pisa. Ingen overnattinger er bestilt, vi tar det litt på sparket, både hvor vi skal være og hvor lenge. Det er jo tross alt ferie, så vi vil ikke ha et altfor fastlåst program. Det skal være rom for impulsivitet, leve uten klokka og press om at vi MÅ være ett gitt sted til en gitt tid.

Men fra og med 29. juni og en uke framover er vi ikke lenger uten fast bopel... Gjennom søk på Google Earth har vi lokalisert en nydelig liten gård litt sør for Firenze. Der har vi leid en leilighet for en uke. Den vil vi ha som base både til å utforske Firenze, Siena og San Gimignano. I tillegg vil det nok bli fine gåturer i det Torcanske landskapet + en dag eller to ved bassenget. Gården vi skal bo på heter La Tinaia og du kan lese mer om den her: http://www.latinaia.it/en/home.html

Siste uke vil bli tilbragt i Venezia-området. Her er heller ingenting nærmere planlagt enda, det eneste vi vet er at vi må være på plass i Kiel til en fergeavgang onsdag 10. juli kl 1845!

Siden turen er veldig lite fastlagt, er vi åpne for forslag på idylliske byer og koselige restauranter som er verdt et besøk. Det vil nok kun bli transportetappen fra Kiel til Italia som vil gå på motorveier, ellers vil vi mest mulig kjøre småveier. Det er jo avstikkere på slike veier som oftest gir de beste opplevelsene!



We still haven't planned the trip in details. The only thing we know is that we will leave on June 21st and stay in the Cinqe Terre-area the first week. From June 29th we have booked an apartment at a Tuscan farm called La Tinaia. http://www.latinaia.it/en/home.html We will stay there for a week and during that week we'll explore Firenze, Siena and San Gimignano as well as the Tuscan countryside and the swimmingpool! During the last week we'll visit Venice. No details planned here either, the only thing we know is that we have to be in Kiel by July 10th in order to catch the ferry back home.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar