Translate

søndag 6. januar 2013

Bilde og annen info...

Her er altså vi... ifølge oss sjøl universets to minst fotogene levende vesener. Men vi hadde det artig mens vi tok bilder før vi fikk et med godkjent dobbelthakefaktor.

Men nå skal vi gå tilbake til start. Bakgrunnen for Italiaturen.

Odd Walter fikk høre om Cinque Terre tilbake i 2008, og har siden da ønsket å dra dit. Direkte oversatt betyr dette "5 land", men er da fem landsbyer som ligger langs Liguriakysten i Italia (nordvest i landet, sør for Genova). Disse byene ligger på rekke og rad noen kilometer fra hverandre og er bundet sammen bare med gåstier og jernbane - de er bilfrie! Man må/bør dermed gå mellom byene, noe som ifølge de som har vært der er en super måte å feriere på. I tillegg er det jo sunt, og gir bedre samvittighet når man nyter italiensk mat og vin gjennom en hel ferie...
Monterosso al Mare
Stien mellom byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore kalles Via Dell'Amore, og gjennomføres da helst med nennsomt utvalgt følge - men inntil sommeren 2012 var Odd Walter bestemt på å ta turen aleine i 2013. Det slipper han nå (et lite juhuu er her på sin plass). Jannike er noe så sjeldent som en impulsiv og spontan trønder, og tente umiddelbart på idéen. Ut over høsten og vinteren har vi nå "bygd på" ferieidéen en smule.

Manarola
Vi har valgt å kjøre egen bil nedover. Dette fordi bil anbefales hvis man vil komme seg litt rundt i Italia og ha en viss frihet. I tillegg er vi ikke avhengig av at det vi shopper må passe nedi en koffert på så og så mange kilo. På grunn av avstandene vil dermed Tyskland kun bli fartsetappe. Vi planlegger å stoppe i Vaduz i Liechtenstein (mest fordi det er et sært lite land som ligger på veien, og å "plukke land" er en liten greie i seg sjøl), men håper å kjøre fra Kiel til et sted i Nord-Italia på en dag - og det blir faktisk sankthansaften. Jannike har lovet å underholde med å synge svensktoppar på turen (det är ju midtsommar, förståss) når ting blir ensformig og kjedelig, så det blir nok holdt brukbart tempo...

De første dagene vil vi da tilbringe i det som var primærmålet for turen - altså de 5 landsbyene som klorer seg fast i klippene i Liguria. Før vi beveger oss mot La Tinaia, vår vingård utenfor Firenze, skrenser vi nok innom Pisa og retter opp tårnet, og sykler på Luccas bymurer akkompagnert av en av Puccinis operaer.

Uka ved Firenze vil gi oss muligheter til å besøke Siena, San Gimignano, Impruneta, Greve in Chianti, Cortona, Montepulciano, Montalcino - alle disse små landsbyene ligger innen en times kjør fra der vi skal bo, og er alle nevnt i reiseguider som vel verdt å se og besøke.

La Tinaia
I tillegg er Firenze i seg sjøl en by vi gleder oss stort på å se - her er muséer med verker av Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci, Rubens, Rafael og Rembrandt - og uten å være superkunstinteressert, er det jo artig å ha sett sånne ting, så Uffizi-museet vil nok bli besøkt, i tillegg til Medici-familiens høysete Palazzo Pitti.

Men vingården La Tinaia tilbyr også svømmebasseng, og man kan låne sykler eller gå på vandringer i området, så en dag eller to for rein rekreasjon vil vi nok også unne oss før ferden går videre... til Venezia! Men det får være mat for neste innlegg. Vi vil legge ut flere lenker her etter hvert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar